Til hovedinnhold

Regnskap Norge

Regnskap Norge

Budsjettering - del 3: Likviditetsbudsjettering

Annet1 timer
Grafer

Budsjetteringskurset er delt opp i tre deler. Den første delen tar for seg utfordringene med å lage statiske og målbærende budsjetter, og behovet for å bruke budsjettene til prognose- og simuleringsformål. Den andre delen tar for seg salgs- og resultatbudsjettering og i den tredje delen ser vi på budsjettet som et verktøy i likviditetsplanleggingen. Kurset er publisert i 2024.

Du vil bli mer bevisst på budsjettets rolle og funksjon i et moderne prestasjonsstyringsregime. Hvorfor trenger bedrifter budsjetter, hvordan skal de utarbeides, følges opp og oppdateres? Kurset gir deg en struktur som vil være nyttig når du selv skal utarbeide resultat- og likviditetsbudsjett eller bistå som samtalepartner og konsulent innenfor dette området. 

Målgruppe

Kurset passer alle som ønsker å øke sine kunnskaper og ferdigheter innenfor regnskapsføring av prosjektrelatert virksomhet.

Innhold

Dette kurset er del 3 i en kursserie i tre deler:

Del 1 – Budsjettet som styringsmodell

  • Hvordan tradisjonelle budsjetter ikke er hensiktsmessige verktøy i virksomhetsstyringen
  • Budsjettet som prognoseverktøy
  • Budsjettet som simuleringsverktøy

Del 2 – Resultatbudsjettering og -simulering

  • Inntektsbudsjettering
  • Kostnadsbudsjettering
  • Håndtering av usikkerhet

Del 3 – Likviditetsbudsjettering

  • Kilder til forskjeller mellom periodens resultat og netto kontantstrøm
  • Et tredelt format for likviditetsbudsjettet
  • Hvorfor den indirekte metoden gir oss viktig informasjon

Gjennomføring

Nettkurs. Fra dagen du kjøper kurset har du 180 dager på deg til å fullføre kurset.
Portrettbilde av Tor Olav Nordtømme
Kursleder
Tor Olav Nordtømme
Stillingstittel
Statsautorisert regnskapsfører
Arbeidsgiver
Handelshøyskolen BI, KNOWLEDGETRACK AS
Oppdateringstimer:
Regnskapsfører:
Annet
1 timer
Revisor:
Annet
1 timer

Pris pr. deltaker
Medlem: 800,-
Ansatt i medlemsbedrift: 800,-
Normalpris: 1200,-
eks. mva på nettkurs og på servering på fysiske kurs