Bli en IT-rådgiver for kunder og egen virksomhet
I IT-rådgiverprogrammet får du verktøyene du trenger for å skape salgbare produkter innen IT-rådgiving – som du kan tilby kundene dine.
Tilbakemeldingene etter de to første kursene er svært gode, og vitner om et behov i bransjen. Derfor åpner vi igjen for påmelding til IT-rådgiverprogrammet i 2025.
Som deltaker får du kompetanse innen et bredt utvalg av faglige områder, og i tillegg rikelig tid til å diskutere og lære av hverandre.
Har du spørsmål om programmet?
NB! Neste oppstart vil være høsten 2025.
Ta kontakt med Programansvarlig Geir Sandvik eller send e-post til post@regnskapnorge.no hvis du ønsker å få varsel når påmeldingen åpner på nyåret.
Hva er det virksomheten din har som ingen andre har?
Regnskapsførere er ofte tett på kundene sine og vet mer om hvordan det går med bedriften enn noen andre. Dette fører til at de fleste kunder stoler på sin regnskapsfører og ser ham eller henne som en pålitelig rådgiver.
Ofte kan det være uklart for kunden hvor regnskap slutter og hvor IT begynner. Det fører til at mange kunder som har et udekket behov for støtte og rådgiving også på IT-området henvender seg til regnskapsføreren sin.
Dette skaper unike salgsmuligheter. Rådene du tidligere gav bort gratis, eller rådene du ikke turte å gi siden de var i grenslandet for din kompetanse – etter å ha gjennomført programmet IT-rådgiver kan du med god samvittighet både gi kunden, og ta betalt for.
Vi tror at IT-kunnskap og nærhet til bransjen og kundene, kombinert med trening i rådgivning, er unikt for IT-rådgiverprogrammet, og vi har lyst til å hjeple deg med å kunne skape nye tjenester som du kan tilby kundene dine.
Etter at du er ferdig med IT-rådgiverprogrammet skal du føle deg trygg på kommunikasjonen - enten det er overfor bedriftens kunder eller internt i egen organisasjon. Vi skal gi deg innsikt til bruk både både internt og eksternt slik at du blir en verdsatt medarbeider og rådgiver.
IT-rådgiver starter høsten 2025 og går over tre samlinger:
Samling 1 | Samling 2 | Samling 2 |
Dato kommer |
Dato kommer | Dato kommer |
Vi samles vi på idylliske Lily Country Club, lett tilgjengelig fra både Oslo og Oslo Lufthavn. Her har vi tettpakket program på dagen, og så hygger vi oss med god mat og drikke, og interesante samtaler på kvelden. Mat og overnatting er inkludert i prisene.
Tema som dekkes i programmet
- Hvordan skal du forholde deg til rådgiverrollen? Vi gir deg viktige verktøy og trener deg i å tilpasse din kommunikasjon til både kunder og andre rundt deg. I programmet får du tilgang til kommunikasjonsverktøyet SDI fra Core Strengths.
- Hvordan innføre en IT-forvaltningeorganisasjon. Hvilke rutiner bør være på plass.
- I prosjektledelse og prosjekter kommer vi inn på tema som å forstå livssyklusen i et prosjekt, prosjektleders rolle, prosjektmetoder og prosjektverktøy.
- IT-avtaler sørger for at begge parter vet hva som gjelder - både når ting går bra, og hvis det ikke går så bra. Kanskje særlig når det ikke går bra er det avgjørende å ha avtaler som regulerer forholdet mellom partene. Du vil lære mer om hvilkeavtaler som finnes, og hvordan de bør brukes.
- Sikkerhet er ekstremt viktig i dagens samfunn, og de fleste må regne med å kunne bli utsatt for forsøk på IT-svindel. Vi går inn på områder som trussler, angrepsvektorer, sikkerhetsstrateg og tiltak og mer.
- Personopplysningsloven (GDPR) er et område som angår alle virksomheter. Hvilken informasjon har du lov å lagre om dine kunder. Hva har du allerede lagret - og hvor. Hvordan skal du sikre at du er på trygg grunn i forhold til loven - og ikke minst, hvordan kan du hjelpe kundene dine med det samme.
- Teknologi og systemforståelse. Hva er viktig innenfor bransjen. Vi ser på hvordan regnskapsystemer utvikler seg.
- IT-strategi og en plan for styring av IT er områder som ofte kommer bak i køen. Vi tar opp tema og belyser viktigheten av å også jobbe med strategi for å kunne nå fremtidige mål.
- Vi går også inn på områder som lavkode-utvikling, integrasjon, innovasjon, brukeradopsjon og budsjettering.
Se presentasjonsvideoen om programmet:
Referanse
Kristine Garder Lysaker i Wepe Regnskap AS har deltatt på kull 1 av IT-rådgiverprogrammet i 2022. Vi har interjuet henne om hva hun synes om å være deltaker på programmet og hva hun sitter igjen med.
Se intervjuet herMål og effekt
- Bidra til økt verdiskapning for din bedrift og dine kunder
- Erfaringsutveksling og bygging av nettverk i egen bransje
- Bli trygg i rollen som rådgiver innenfor IT
- Bli en inspirator for dine kunder og en verdifull ressurs internt i egen virksomhet
Oppdatering & Sertifisering
Oppdateringstimer
- RF-Regelverk: 7.0
- Foretaksrett: 4,5
- Annet: 27,5
Sertifisering
Dersom du deltar på hele programmet og leverer inn dokumentasjon for evaluering vil du ved godkjenning motta Regnskap Norges kompetansebevis som sertifisert IT-rådgiver.
Kompetansekrav
IT-kompetanse
Det forutsettes at du har generell IT-kompetanse oppnådd gjennom formell utdanning eller praktisk erfaring. Ta kontakt med oss hvis du er usikker.
Rådgiving
Vi gir deg verktøyene du trenger. Du må påregne å ta en SDI-kartleggingstest før første samling. Dette verktøyet er en sentral del av rådgivningsdelen og gir deg verdifull innsikt i egne styrker som rådgiver
Læringsform
- Foredrag
- Diskusjonsgrupper
- Erfaringsutveksling i plenum
- Hjemmeoppgaver ved ønske om sertifisering
Verktøy
- Felles samhandlingsverktøy for utveksling av informasjon.
- Core Site, verktøy for å bli kjent med sin egen kommunikasjonsform.
Ofte spurte spørsmål om rådgiverprogrammet
-
Hvis du skal ta sertifisering vil du måtte bruke en del tid ut over samlingene på å lage dokumentasjon. Dette er dokumentasjon som vil kunne brukes av arbeidsgiver – for eksempel en kartlegging av om bedriften fyller kravene til personvern.