Kvalitetsansvarlig

kvalitetsansvarlig - BLI TRYGG I ROLLEN

Som kvalitetsansvarlig har du en nøkkelrolle i virksomhetens kvalitetsstyring. Du navigerer i et komplekst regelverk og skal samtidig sikre at interne prosesser oppfyller alle nødvendige krav. Regnskap Norges sertifiseringsprogram gir deg effektive verktøy og solid faglig innsikt, slik at du kan håndtere ansvaret med trygghet og presisjon. 

Påmelding

Påmeldingsfrist: 22.08.2025

Oppstartsdato er 6. oktober. Begrenset antall plasser. 

Har du spørsmål kan du ta kontakt med fagansvarlig Knut Høylie eller programansvarlig Guro Trønnes Duberg.

Mva. tilkommer for overnatting og servering.

Ved å bestille bekrefter du at du har lest og godtar våre vilkår og betingelser.


Medlem: 64 900,- Ansatt i medlemsbedrift: 64 900,- Normalpris: 74 900,-

Hvem passer programmet for?

Programmet passer for deg som er kvalitetsansvarlig eller daglig leder, eller som er på vei inn i en slik rolle  

Hva vil du lære?

Gjennom tre moduler får du en grundig innføring i risikovurderinger, pålagte kontroller og dokumentasjonskrav. Til slutt lærer du hvordan du implementerer og drifter et kvalitetsstyringssystem i praksis i eget foretak.

Programinnholdet er i stor grad praktisk rettet og deltagerne vil arbeide aktivt med egen bedrifts interne kvalitetsstyringssystem som en del av sertifiseringen.   

Hva vil du sitte igjen med?

Du får spesialisert kompetanse i å bygge gode rutiner for internkontroll, oppdragsansvar og kvalitetssikring. Mange kvalitetsansvarlige opplever å stå alene med ansvaret – derfor legger programmet til rette for erfaringsutveksling og et varig faglig nettverk. 

Hvor er de fysiske samlingene?

Samlingene finner sted på idylliske Lily Country Club, lett tilgjengelig fra Oslo og Oslo Lufthavn. Mat og overnatting er inkludert i prisen (mva. kommer i tillegg). 

Gjennomføring av sertifiseringen

*Med forbehold om mindre endringer

Tema Dato Oppdatering:

Samling 1

  • Kvalitetsstyring i regnskapsførerloven 
  • Risikostyring vs. kvalitetsstyring – hva er hva? 
  • Krav til kvalitetsstyringssystem  
  • Styring og ledelse
  • Ansvar og arbeidsfordeling
  • Rollekonflikter
  • Etiske dilemmaer for kunderelasjonen 
  • Risikovurderinger og tiltak  

 

06.-08. Oktober 

Dag 1: 10:00-17:00
Dag 2: 09:00-16:00
Dag 3: 09:00-16:00

Regnskapsføring: 21 timer

Samling 2 - DIGITAL

  • Rutiner og retningslinjer 
  • Aksept av nytt oppdrag 
  • Gjennomføring og oppfølging av oppdrag 
  • Menneskelige, faglige og teknologiske ressurser 
  • Informasjonsdeling  
  • Intern og ekstern kommunikasjon 

 

 

07. november og 14. november (digital samling)

Dag 1: 09:00-16:00
Dag 2: 09:00-16:00


Regnskapsføring: 14 timer

Samling 3

  • Kontroll av oppdragsansvarliges arbeid 
  • Fortsettelse av oppdrag
  • Overvåking, evaluering og utbedring 
  • Dokumentasjon av oppdragsutførelse 
  • Dokumentasjon av kvalitetsstyringssystemet 
  • Opplæringsbehov 

08.-09. Desember

Dag 1: 10:00-17:00
Dag 2: 09:00-16:00

Regnskapsføring: 14 timer

Mål og effekt

  • Kursets hovedformål er å gjøre deg trygg i rollen som kvalitetsansvarlig 
  • Etter gjennomgått kurs skal du være i stand til å etterleve gjeldende regelverk og identifisere potensiell risiko 
  • Du vil sitte igjen med en solid forståelse av fagfeltet kvalitet og ha de nødvendige verktøy for å utarbeide opplæringsplaner for egne ansatte 

Oppdatering og sertifisering

Dersom du deltar på hele programmet og består skriftlig eksamen, vil du motta Regnskap Norges kompetansebevis som Sertifisert Kvalitetsansvarlig. 

Sertifiseringen opprettholdes ved å gjennomføre et årlig oppdateringskurs i regi av Regnskap Norge. 

Programmet gir 49 oppdateringstimer i kategorien regnskapsføring. 

Kompetansekrav

  • Statsautorisert regnskapsfører
  • Minimum 3 års arbeidserfaring i regnskapsforetak

Er du i tvil, ta kontakt for vurdering

Læringsform

  • Foredrag
  • Diskusjonsgrupper
  • Erfaringsutveksling i plenum
  • Digitale kurs

Verktøy

  • Felles digitalt samhandlingsverktøy for utveksling av kursinformasjon og diskusjon av fagstoff underveis.